Ajánlj témát!

Miről szeretnél olvasni nálunk? Ha nem árulod el, csak találgatunk. Írjatok arról, hogy...

Kik vagyunk mi?

Az Akciós Potenciál egy agykutatással illetve más biológiai témákkal foglalkozó fiatalokból álló baráti, munkatársi közösség. Azért indítottuk a blogot, hogy az általunk űzött tudományágak új eredményeit közérthető módon, érdekesen mutassuk be az érdeklődöknek. Nem törekszünk tudományos igényű részletességre, de nem is elégszünk meg annyival, hogy "brit tudósok kimutatták..."

Utolsó kommentek

Szerzők

RSS feed

Rovatok

Címkék

creative commons

Creative Commons License
Terjeszd, használd, hivatkozd

Egyéb

Génmódosított növények

Ezúttal rendhagyó módon nem saját írással jelentkezünk. Ehelyett szeretnénk felhívni a figyelmeteket dolphin posztjára a Critical Biomass-en, ami rendkívül korrekten, mindkét oldal fanatizmusától mentesen mutatja be, milyen érvek sorakoznak a génmódosított növények termesztése mellett és ellen. A cikk apropója az Indexen nemrég megjelent, "Veszélyes kimenetelű szerencsejáték" című, egészen elképesztően nívótlan írás, amit ehelyütt nem is minősítenék.
A génmódosított növények témája sajnos mindig is vonzotta a prekoncepcióikat tudományos köntösbe bújtató, népnevelői hajlamú "szakembereket" mindkét oldalon, akik örömest vállalták a tanító szerepét annak ellenére, hogy gyakran nekik maguknak is az iskolapadban lett volna még a helyük. Mindez oda vezetett, hogy ma már gyakorlatilag lehetetlen a témáról értelmes társadalmi vitát folytatni.
Többek között ezért is hiánypótló dolphin írása.

2008.01.09. 23:39 | psychenova | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://akciospotencial.blog.hu/api/trackback/id/tr35291554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.