Ajánlj témát!

Miről szeretnél olvasni nálunk? Ha nem árulod el, csak találgatunk. Írjatok arról, hogy...

Kik vagyunk mi?

Az Akciós Potenciál egy agykutatással illetve más biológiai témákkal foglalkozó fiatalokból álló baráti, munkatársi közösség. Azért indítottuk a blogot, hogy az általunk űzött tudományágak új eredményeit közérthető módon, érdekesen mutassuk be az érdeklődöknek. Nem törekszünk tudományos igényű részletességre, de nem is elégszünk meg annyival, hogy "brit tudósok kimutatták..."

Utolsó kommentek

Szerzők

RSS feed

Rovatok

Címkék

creative commons

Creative Commons License
Terjeszd, használd, hivatkozd

Egyéb

K.O. Este

A Leendő Kutató Orvosok Társasága (K.O.) szervezésében 2008. március 11-én 18 órakor a Korányi Frigyes Szakkollégiumban (Bp., Hársfa utca 59/B) Csermely Péter, a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács elnöke, biokémikus tart egy előadást Hogyan lesz siker a tehetségből címmel. Ha jól tudjuk, főleg kutatásmódszertan lesz terítéken. Mindenkinek melegen ajánljuk.

Dr. Csermely Péter 1958-ban született Budapesten.A Semmelweis Egyetem Orvosi Vegytani, Molekuláris Biológiai és Pathobiokémiai Intézetének (http://www.ovi.sote.hu) professzora. Kutatási területe a stresszfehérjék mûködésével, az öregedéssel és a hálózatokkal kapcsolatos.
Eddig tíz könyve (Stress of Life from Molecules to Man -szerkesztő-, Kutatás és közlés a természettudományokban -társszerző-, Stresszfehérjék, Science Education: Recruitment and Public Understanding 1-3 -szerkesztő-, Weak Links) és 200 tudományos cikke jelent meg. A cikkek össz-impaktja 500, idézettsége 2700 feletti (http://www.linkgroup.hu/).
Tudományos teljesítménye több mint kétharmadát itthon végzett munkával érte el. Csermely Péter a Magyar Biokémiai Egyesület alelnöke és a Cell Stress Society International alapító titkára, majd elnöke. A kutató diákokkal kapcsolatos munkájáért az Ashoka International (http://www.ashoka.org) tagjai sorába választotta, Pázmány Péter, Jedlik Ányos díjat valamint a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét kapta meg.
Az Európai Molekuláris Biológiai Szervezet (EMBO) 2003-ban es az Európai Unió 2004-ben Csermely Péternek ítélte oda a tudomány népszerûsítéséért adható legmagasabb kitüntetését, a Science Communication Awardot illetve a Descartes Award-ot.

További információk:

nanasitibor.googlepages.com/home622222

www.tehetsegpont.hu/csermelypeter.php

www.linkgroup.hup

2008.03.05. 16:14 | psychenova | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://akciospotencial.blog.hu/api/trackback/id/tr56366875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.